ПОЗИТИВНА ОЦІНКА «ЧУЖОГО» В АНГЛІЙСЬКОМУ БІБЛІЙНОМУ ТЕКСТІ: ЛЕКСИКО-СЕМАНТИЧНИЙ АСПЕКТ - ЧЕРНИШОВА, Ірина (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
У дослідженні розглянуто основні лексико-семантичні різновиди позитивної оцінки «чужого» простору, що уособлюється світом третьої особи. Зроблено висновок про те, що для мовця найважливішими постають експлікація позитивних характеристик третьої особи (чесності, доброти, милосердя тощо) та маніфестація свого позитивного ставлення до неї: речення саме з цими ономасіологічними ознаками є найуживанішими в досліджуваному тексті.