СПРИЙНЯТТЯ АКУСТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МОВЛЕННЄВОГО ПОВІДОМЛЕННЯ НА ПЕРЦЕПТИВНОМУ РІВНІ - ГАВРИШ, Олена (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2022)
У статті розглядаються особливості сприйняття фонетичних характеристик діалогічного та монологічного мовлення на слуховому рівні. Вказується на важливість емоційного взаємозв’язку між промовником та слухачем для безпомилкової перцептивної ідентифікації звукових сигналів та просодичного оформлення мовленнєвого повідомлення. Підкреслюється тісний зв’язок між артикуляторною та слуховою фонетикою та описуються найбільш проблемні голосні та приголосні фонеми сучасної німецької мови у фізіологічному та перцептивному планах.