РОЛЬ СИМВОЛІВ-СОМАТИЗМІВ У ФОРМУВАННІ ФРАЗЕОЛОГІЧНОЇ КАРТИНИ СВІТУ СЕРЕДНЬОВЕРХНЬОНІМЕЦЬКОГО ПЕРІОДУ - ШКОЛЯРЕНКО, Віра (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2022)
У статті відзначається особлива роль символів у процесі формування фразеологічної картини світу німецької мови протягом XI-XIV століть; визначаються універсальні чинники, загальні для становлення фразеологізмів цього історичного етапу розвитку німецької мови, і специфічні, які залежать від рис німецької мови й особливих умов її існування.