ЕКОКОНЦЕПТИ У ЦИКЛІ РОМАНІВ ДЖ. МАРТІНА «ПІСНЯ ЛЬОДУ І ПОЛУМ’Я» В АСПЕКТІ ЇХНЬОГО ПЕРЕКЛАДУ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ - БЄЛОВА, Марина; ЧІРВА, Тетяна; РИБЧУК, Яна (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
Становлення сучасного перекладацького дискурсу обумовлено потужним впливом міждисциплінарних досліджень, з-поміж яких розвиваються екологічні дисципліни гуманітарного спрямування, у зв’язку з чим поява екології перекладу стає закономірною та актуальною. Робота містить результати аналізу векторів динаміки екосмислів, втілених низкою екоконцептів шляхом їхніх реалізації у циклі романів «Пісня льоду і полум’я» Дж. Мартіна, у процесі перекладу на українську мову. Дослідження спирається на закони сучасної лінгвоекології та теорію гармонізації перекладацького простору.