МЕТАКОГНІТИВНІ СТРАТЕГІЇ ТА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ ПРИ ВИВЧЕННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ФАХОВОГО СПРЯМУВАННЯ У КОНТЕКСТІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - БАЙБАКОВА, Інеса; ГАСЬКО, Олександра (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
Стаття присвячена поняттю метапізнання загалом і впровадженню відповідних стратегій у курс англійської мови фахового спрямування зокрема, оскільки ця проблема недостатньо вивчена в такому аспекті і набуває особливого значення в сучасних умовах дистанційного навчання. Проведене дослідження виявилося актуальним з точки зору критичного мислення, метакогнітивного моніторингу і саморегульованого навчання та розвитку належних метакогнітивних навичок у студентів. Наслідком застосування метакогнітивних стратегій є суттєве підвищення ефективності освітнього процесу.