РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ КОНЦЕПТУ WAR В АНГЛОМОВНІЙ ЛІНГВОКУЛЬТУРІ - ШЕВЧЕНКО, Олена (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
У статті на матеріалі англійського художнього дискурсу виявлено особливості вербалізації та структурування концепту WAR. З’ясовано основні лексичні вербалізатори концепту WAR в англомовній лінгвокультурі. Концепт формує як сегмент, що має негативне маркування та передбачає компоненти смерть, розруха, зрада, підлість, ненависть тощо, так і позитивно оцінений сегмент із складниками свобода, життя, любов, гідність, героїзм.