ПРОБЛЕМИ МАШИННОГО ПЕРЕКЛАДУ ТА ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ У НАВЧАННІ МАЙБУТНІХ ПЕРЕКЛАДАЧІВ - ЧЕРНОВАТИЙ, Леонід (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2022)
Ґрунтуючись на результатах аналізу сучасних закордонних досліджень статусу машинного перекладу та його ролі у навчанні майбутніх перекладачів, пропонується висновок стосовно безальтернативності застосування МП в перекладацькій діяльності, а отже – й необхідності його запровадження до змісту навчання майбутніх перекладачів. Поділяється думка про продуктивність інтеграції машинного й антропогенного перекладу в гіперантропогенний його вид, де головним залишається людина, яка вміло використовує усі переваги технічних засобів для підвищення якості та швидкості перекладу.