КОМУНІКАТИВНИЙ ПІДХІД ДО ФОРМУВАННЯ ГРАМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ - ГЛАДКА, Олена (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
У статті розглянуто особливості формування граматичної компетентності майбутніх учителів іноземної мови у процесі реалізації комунікативного підходу; конкретизовано поняття “граматична компетентність майбутнього вчителя” та її складові, до яких відносять граматичні знання, граматичні навички (рецептивні та репродуктивні) та граматична усвідомленість (здатність студентів реєструвати та розпізнавати граматичні явища в усному і писемному мовленні, особливості та закономірності їх утворення та функціонування); запропоновано та обгрунтовано види комунікативних вправ, характерних для формування граматичної компетентності майбутніх учителів іноземної мови у процесі реалізації комунікативного підходу.