ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕКЛАДУ АНГЛІЙСЬКОМОВНИХ ІНСТРУКЦІЙ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ДОДАТКОВИХ ЗАСОБІВ У СЕРЕДОВИЩАХ SDL TRADOS STUDIO Й MEMOQ TRANSLATOR PRO - КАРАМИШЕВА, Ірина; НАЗАРЧУК, Роксоляна; ЛІШНЄВСЬКА, Катерина (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
У статті проаналізовано додаткові засоби (зокрема, технологію пам’яти перекладів) комплектів програмного забезпечення SDL Trados Studio 2017 та MemoQ Translator Pro 2017 на матеріялі 60 англійськомовних інструкцій з експлуатації побутових приладів та їхніх перекладів на українську мову. Простежено переваги та недоліки обох систем, особливості фіксації у пам’яті перекладів однакових і схожих за змістом сегментів.