ПІДРЯДНІСТЬ У СИСТЕМІ СИНТАКСИЧНИХ ЗВ’ЯЗКІВ МІЖ КОМПОНЕНТАМИ ВЕРБАЛЬНИХ СЛОВОСПОЛУЧЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ТА НІМЕЦЬКОЇ МОВИ - НАДТОЧІЙ, Катерина (Наукові записки. Серія: Філологічні науки, 2023)
У статті розглянуто види зв’язків у словосполученнях німецької та української мови. Особливу увагу приділено дослідженню підрядних зв’язків у вербальних словосполученнях (словосполученнях зі стрижневим словом – дієсловом), коли граматичні значення головного слова викликають у залежного слова конкретно визначені граматичні значення. Розглянуто проблематику поділу на сильне та слабке керування.